День «Нагодуй птахів» – 3 лютого 2023 року

 ІСТОРІЯ ДНЯ ГОДУВАННЯ ПТАХІВ

День «Нагодуй птахів» відзначається щороку 3 лютого і є частиною святкувань Національного місяця підгодівлі птахів. День підгодівлі птахів відзначають, щоб привернути увагу до додаткової допомоги, яка потрібна птахам перед весною, коли їхні зимові запаси корму починають закінчуватися.

Цей день також чудовий день, щоб подумати про те, яку їжу люблять їсти птахи, і переконатися, що ваші годівниці налаштовані так, щоб допомагати птахам, які відвідують ваш двір, найкращою їжею. Цей день також пропонує чудову можливість дізнатися про диких птахів та їхні потреби.

День годування птахів вперше відбувся в 1994 році, щоб заохотити людей годувати птахів узимку. Цей день відзначається в лютому в рамках Національного місяця годівлі птахів у найхолоднішу пору року, коли випадає густий сніг і бракує їжі.

Лютий також є останнім періодом зими, коли запаси корму для птахів закінчуються, і знайти більше стає неймовірно важко. Це небезпечний час для птахів, тому що їм потрібні додаткові калорії, які вони отримують з їжею, щоб зігрітися, але не мають енергії, щоб шукати їх. Більшість насіння, яке вони їдять, буде поховане під снігом, де вони не зможуть до нього дістатися.

День «Нагодуй птахів» також відзначається для поширення інформації про те, що їдять птахи, щоб вони отримували саме ту їжу, яка потрібна їм для виживання. Замість хліба, який більшість людей вважає хорошим джерелом їжі, птахам потрібні суміші насіння, які містять більше калорій і допомагають їм виробляти енергію, необхідну для польоту та збереження тепла.

Серед багатих поживними речовинами насіння соняшнику чорної олії, білого просо (або насіння будяків) і соняшникової стружки. Насіння, якого слід уникати, — це насіння червоного мило (сорго), яке птахи навіть не їдять, якщо його змішати з іншим насінням.

Коли птахи дізнаються, що вони можуть отримувати постійне джерело їжі, вони покладаються на нього, тому важливо дотримуватися послідовності годівлі.

Крім їжі, людей також заохочують встановлювати напої для птахів з підігрівом, щоб птахи мали легкий доступ до води в безпечному місці.



ЯК ВІДЗНАЧИТИ ДЕНЬ ГОДУВАННЯ ПТАХІВ

Встановіть годівницю

Зверніть увагу на птахів, які відвідують ваш двір, проведіть невелике дослідження щодо того, що вони їдять, і встановіть для них годівницю з усією їх улюбленою їжею. Ця вправа також залучить більше птахів у ваш сад.

Витратьте трохи часу на спостереження за птахами

Якщо у вас уже є годівниця, зима – найкращий час, щоб спостерігати, як птахи насолоджуються кормом, який ви їм дали. Однією з причин такої популярності спостереження за птахами є його заспокійливий ефект.

Ведіть щоденник природи

Усе, що вам знадобиться, це блокнот і ручка, щоб сісти та занотовувати різні види птахів, яких ви бачите, та їх поведінку, коли вони клюють годівницю. Ви також можете спробувати свої сили в мистецтві, малюючи те, що бачите, і використовуючи кольорові олівці для створення незабутніх малюнків.

5 ФАКТІВ ПРО ПТАХІВ І ГОДІВЛЮ

Птахи пристосовані, щоб пережити зиму

Їхнє пір’я зігріває їх, і більшість часу вони здатні знайти їжу, необхідну для виживання.

Не менш життєво необхідні ванни з підігрівом птахів

Знайти воду взимку так само складно, як знайти їжу взимку для птахів, тому що низькі температури призводять до того, що вода замерзає.

Птахи стають залежними від годівниць

Коли птахи звикнуть шукати їжу в безпечному місці, вони завжди шукатимуть їжу там, тому постійне наповнення годівниць може стати ключовим фактором їхнього виживання.

Існують спеціальні годівниці для конкретних птахів

Для людей, які хочуть залучити на свої подвір’я певні види тварин, є виготовлені на замовлення годівниці для дятлів і колібрі відповідно до їхніх потреб.

Є тема про годування птахів

Щороку тема «Нагодуй птахів» і «Національний місяць годівлі птахів» змінюється, щоб відобразити те, на чому хоче зосередитися Національне товариство годівлі птахів.

ЧОМУ ДЕНЬ ГОДУВАННЯ ПТАХІВ ВАЖЛИВИЙ

Ми хочемо допомогти птахам вижити

Птахи привносять у наше життя колір і компанію. Тож, щоб більше птахів пережило зиму, можливо, нам потрібно трохи їм допомогти.

Це можливість правильно годувати птахів

День «Нагодуй птахів» – це спосіб поширення інформації про корми, які є корисними для птахів. Годуючи їх правильними видами насіння, ми допомагаємо забезпечити їхнє довголіття.

Ми хочемо більше дізнатися про птахів

День «Нагодуй птахів» — чудовий спосіб привернути увагу до проблем збереження птахів. Чим більше ми маємо знань, тим більше ми можемо створити середовище, в якому вони можуть процвітати.

Пропоную виконати тиматичну поробку.


 ЯК ЗРОБИТИ ГОДІВНИЦЮ СВОЇМИ РУКАМИ.

Пропонуємо вам робити годівнички для птахів разом зі своїми батьками, адже, погодьтеся, це відмінний спосіб навчитися  робити добро для інших і виявляти турботу про ближнього.

Годівниця може бути зроблена з пляшки. Так, дуже зручною буде 5-літрова ємність, в якій можна зробити просторі отвори. Вони дозволять відразу декільком пернатим прилітати за підживою. Однак можна для цієї мети взяти і 1,5-літрову пляшку. Але її варто покласти і, прикріпивши, вирізати в ній кілька отворів. Така конструкція буде набагато зручнішою, ніж якщо використовувати її вертикально.

ПОГОДУЙТЕ ПТАХІВ! ВОНИ ОБОВ'ЯЗКОВО ВАМ ВІДДЯЧАТЬ.

Коментарі

ЖУРНАЛ

КОСМІЧНИЙ ВОЯЖ

В ПЕРЕДЧУТТІ КАНІКУЛ

В ШКОЛІ СУМНО НЕ БУВАЄ

ПРО НАШ КЛАС

ЗНАЙОМТЕСЬ - СІЛЬ ТА ЦУКОР

ВЕСНЯНА МОЗАЇКА

ПЕРШІ МИТІ ВЕСНИ