ВЕСНЯНА МОЗАЇКА

Щоб дитина була палко зацікавлена навчанням, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче, інтелектуальне життя.
В.О. Сухомлинський
Тиждень після канікул пролетів дуже швидко. Цього тижня ми здобули нові освітні знання, відзначили День птахів та День дитячої книги, а також привітали іменинників.

Кожна дитина така, якою її виховали батьки. Запам’ятайте це!
Щасливі діти: що посіємо, те й пожнемо
Всі люблять грати, бо це цікаво, весело, а ще й корисно. А вивчати англійську мову граючись — основа успіху.
Гра є невід’ємною складовою навчального процесу, адже діти активно пізнають світ через гру. Ми використали гру для вивчення та закріплення нової лексики. 
Don't throw the ball. - Educational Rap for Kids
Let's go shopping. - Educational Rap for Kids
Let's play basketball. - Educational Rap for Kids
1 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ
1 квітня відзначається Міжнародний день птахів! Він проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера».
Саме в цей день 1906 року підписана  Міжнародна конвенція з охорони птахів.
Діти підготували цікаві повідомлення про перелітних птахів, вивчили вірш П. Воронька "Облітав журавель".
Виготовили компанію лелек-чорногузиків



2 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ
Щороку 2 квітня ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY-International Board on Books for Young People). А дата була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен (1805-1875). 
"Найпростіший спосіб гарантовано виростити грамотних дітей – це навчити їх читати й показати, що читання – це приємна розвага. Найпростіше – знайдіть книги, які їм подобаються, дайте їм доступ до цих книг і дозвольте їм прочитати їх"   
Ніл Ґейман
Саме цьому дню ми приурочили підбиття підсумків читацького марафону березня та нагородили переможців.
Однією з умов виконання творчого літературного завдання було відвідати бібліотеку і знайти необхідні літературні твори. Впорались чудово!
Пісня про книжку
Дитяча література з'явилася порівняно нещодавно. До середини вісімнадцятого століття діти читали приблизно те саме, що і їхні батьки. Суто дитяча література народилася аж через сто років – у дев′ятнадцятому столітті з появою братів Грімм. Їхні твори відразу привернули до себе увагу малечі. 
Як твориться книга
Як книга з'являється на світ
Мабуть найкращий спосіб відсвяткувати Міжнародний день дитячої книги - це виготовити книжку-малятко власноруч.

Читання дитячих книг – це комплекс дій. Він складається з розглядання ілюстрацій, прослуховування тексту, співвіднесення тексту і картинки. Спільне читання – це серйозна робота з розвитку умінь слухати, розглядати та помічати деталі, зчитувати символи та розуміти сенс. Читаючи дитині раннього віку – ми сприяємо розвитку його інтелекту, розширюємо кругозір.
Оточіть дитину книжками
Це один з найкращих способів прищепити дитині любов до читання. Якщо ваша дитина виросте серед книг і бачитиме, що її батьки – книголюби та захопливі читачі, їй буде цікаво випробувати це на собі.
Заохочуйте любов до читання
Показуйте дитині, як читання використовується у повсякденному житті: перелік покупок, кулінарні рецепти, афіші кінотеатрів, вітрини магазинів, написи на іграшках. З усім тим, читання має приносити дитині задоволення (або як мінімум бути усвідомленою необхідністю, але це вже у старшому віці). Ви повинні створювати умови для читання, зробити його приємним, читати вголос своїй дитині в ситуаціях, які викликають у неї позитивні емоції.
Чим менше екранів, тим краще
Не буде зайвим встановити обмеження на час з гаджетами. Американська академія педіатрії рекомендує: діти від трьох до семи років повинні проводити перед екранами не більше однієї-двох годин в день; молодші діти – нуль годин. Наївно вважати, що якщо дитина весь час проводитиме за екраном, то колись потягнеться до книжки.
Будьте прикладом – читайте самі
Якщо не знаєте, як прищепити дитині любов до читання, то подайте їй приклад. Діти копіюють поведінку батьків і на підсвідомому рівні переймають їх звички. Якщо у вас є звичка читати, найімовірніше, дитина теж буде це робити. І навпаки, якщо ви весь час марнуєте навпроти телевізора, то будьте впевнені, що те ж саме повторять ваші діти.
Інформацію взято з сайту "Суспільне/Культура"

Коментарі

ЖУРНАЛ

КОСМІЧНИЙ ВОЯЖ

В ПЕРЕДЧУТТІ КАНІКУЛ

В ШКОЛІ СУМНО НЕ БУВАЄ

ПРО НАШ КЛАС

ЗНАЙОМТЕСЬ - СІЛЬ ТА ЦУКОР

ПЕРШІ МИТІ ВЕСНИ