В ШКОЛІ СУМНО НЕ БУВАЄ

Наче вулик, наша школа.
Вся вона гуде, як рій.
І здається, що довкола
Розквітають квіти мрій.
Бігають, сміються діти,
Та — лиш дзвоник задзвенить —
Стане тихо, ніби в квіти
Поховались бджоли вмить.

(Д. Павличко) 

НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ТИЖДЕНЬ
ДЕНЬ ІНЖЕНЕРНИЙ
    Інженер — особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. 
             Інженер - фахівець з вищою технічною освітою, який здійснює інженерну діяльність.
            День виявився цікавим, науково-дослідницьким і проектувальним. Ми обговорювали способи покращення комфортності та економності життя. Підсумок - перенесення обговорень і мрій у конструювання з кубиків ЛЕҐО.
УСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МРІЙ!




  
            ДЕНЬ ПІДГОДІВЛІ ПТАХІВ
                Зимова підгодівля птахів – уже досить стара традиція. Першими ініціаторами її були самі птахи. Вони швидко засвоїли, що біля людських жител можна дечим розжитися – різні відходи, або те, що погано лежить. Узимку навіть типово лісові птахи починають тягтися до людського житла. Голод – не тітка і він змушує на певний час забути про природну обережність. 
                Улаштувати годівницю нескладно. У найпростішому варіанті – це дощечка з прибитими по краях бортиками, щоб їжу не здувало вітром. Можна прилаштувати для цієї мети різні пакети з-під молока, кукурудзяних паличок, банки, торбинки і т.п.
Ускладнення конструкції годівниці йде насамперед у напрямку захисту їжі від негоди і конкурентів тих птахів, яких ви хочете підгодувати. Для захисту роблять різні кришки, бічні стінки. Якщо годівниця розміщена в місті, важливо захистити їжу від голубів, інакше синицям просто нічого не дістанеться. Для цього її споруджують закритою з невеликим входом, куди не можуть залізти голуби
ДЕНЬ КОНСЕРВАЦІЇ ЗНАНЬ
Цього дня займались незвичною для зими справою - консервацією. Незвичайність посилили консервацією ЗНАНЬ. Цей прийом ми використали на уроці української мови для закріпленя вивчених частин мови.
А ще ми консервували знання з предмету Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ - стародавні уявелення людей про Землю

СВЯТКОВИЙ ДЕНЬ - СТРІТЕННЯ


За народними віруваннями, цього дня – 15 лютого – зима зустрічається з весною. Стара баба Зима сперечається з молодою дівчиною Весною, кому йти, а кому вертатися. Якщо до вечора стало тепліше – перемогла Весна, якщо холодніше – Зима.
       Вивчали веснянки, заклички, гаївки. 
       На уроці ДИЗАЙНУ І ТЕХНОЛОГІЙ теж влаштували суперечливі змагання зими з весною. Діткам сподобалось б'ємне моделювання - ЗИМОВІ РОЗВАГИ тастворення дизайнерської прикраси для вхідних дверей - СВЯТКОВИЙ ВІНОЧОК. 
ДЖЕРЕЛО:







    









ДЕНЬ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ З МАТЕМАТИКИ
Про цей ігровий прийом дізналась від колеги. Вирішила випробувати його зі своїми БДЖІЛИКАМИ. Гра-перевірка сподобалась на стільки, що продовжили її і на перервах.
ДЕНЬ ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ
Цього дня діти підбивали підсумки довготривалого досліду КВАСОЛИНА НА ПІДВІКОННІ. 
Діти розповідали про процес вегетації, складали графік та будували діаграму росту. Називали способи використання квасолі.
Вегетація це - час, необхідний для розвитку рослини:
    *для однорічних — від посадки (проростання насіння) до дозрівання (збирання врожаю)
    *для багаторічних — від сходів або набухання бруньок до дозрівання (збирання врожаю)
     *для дерев це також — час активної життєдіяльності рослин від початку сокоруху і розпускання бруньок до обпадання листя.
ДАЛІ БУДЕ...

Коментарі

ЖУРНАЛ

КОСМІЧНИЙ ВОЯЖ

В ПЕРЕДЧУТТІ КАНІКУЛ

ПРО НАШ КЛАС

ЗНАЙОМТЕСЬ - СІЛЬ ТА ЦУКОР

ВЕСНЯНА МОЗАЇКА

ПЕРШІ МИТІ ВЕСНИ