ЧЕЛЕНДЖ "19 ДОБРИХ СПРАВ"

Маленькі бджілки 2-Г класу невтомно трудились упродовж 19 днів, щоб порадувати серце Святого дідуся  Миколая.
Дітки з величезним задоволенням виконували кожне завдання і з нетерпінням та цікавістю очікували на кожне наступне. Але, ... все по порядку.
ЩОДЕННИК ДОБРИХ СПРАВ
1 ГРУДНЯ

Ось що надихнуло бджіленят на АДВЕНТ-ЧЕЛЕНДЖ
Досить символічно, що пригоди розпочались у "ЩЕДРИЙ ВІВТОРОК".

ПОЧАТОК 1
На порозі час чудес і казкових вражень. У нас вони розпочались ще вчора. Ми отримали лист від Святого Миколая із неймовірними завданнями. А вже сьогодні почали їх виконувати. Сподіваємось, у нас все вийде! Вперед до звершень!!!
У🙌 ЩЕДРИЙ ВІВТОРОК 🙌успішно виконали перше завдання. Усіх переповнювали бурхливі емоції!

Діти взяли участь у благодійних акціях. А тоді й самостійно організували збір коштів для онко-хворих дітей.

 

 
                2 ГРУДНЯ
Ми не стомимось виконувати прохання Святого Миколая, особливо, якщо вони приносять радість нашим рідним.
Друге завдання виконано!!!

Допомагати батькам? Та із задоволенням!!!



3 ГРУДНЯ
Наступне завдання від дідуся Миколая діти сприйняли з неймовірною радістю і захопленням. І виконали його з величезним задоволенням.
Окрім того ми зробили ще одну добру справу - стали читачами шкільної бібліотеки.
Книга - джерело знань!
А "діти, які читають стануть дорослими, які думають!"
Обійми здатні лікувати
4 ГРУДНЯ
Допоки ми виконуємо чергове завдання дідуся Миколая нашу Батьківщину неухильно оберігають воїни-захисники.
Ми вдячні всім, хто захищає нашу рідну землю від ворожих військ, хто ставав на захист Вітчизни за першим її покликом! Ми пам'ятаємо про те, що це саме Ви даруєте нам мирне майбутнє і можливість рости та навчатись.
МАЛЕНЬКІ СЕРДЕНЬКА ДЛЯ ВІДВАЖНИХ ЗАХИСНИКІВ

5 ГРУДНЯ
Святий Миколаю, я тебе благаю:
Пошли щастя й світлу долю козацькому краю.
Дідусь і бабуся — щоб були здорові,
Татусь і матуся — щоб жили в любові.
Усім добрим діткам принеси гостинці
І подаруй Божу ласку кожній сиротинці.
Щоб навчитись декламувати вірші звертаємось по допомогу до наших хранителів літератури.


ГРУДНЯ
Частіше телефонуйте до своїх батьків та близьких!
Цінуйте їх, життя надто коротке. 
Сьогодні гарний сонячний день. Для наших дідусів і бабусь він буде особливим👴👵 (сподіваюсь)!
Адже наступне прохання від Миколая🎅 дуже трепетне і турботливе.
Вірю, що ми впораємось з ним на 💯

ГРУДНЯ
Я ладнаю годівнички
Для горобчика й синички,
Для малого снігурця
Крихт насиплю і пшонця.
Прилітайте, друзі милі,
Не лякайтесь заметілі!
В зимовий період холоднокровні комахи впадають в сплячку до настання весняного тепла, а так як вони є основним джерелом живлення для більшості птахів, то з настанням холодів їм доводиться перебудовувати свій раціон.
Більшість птахів не заготовляють собі їжу на зиму і шукають його практично постійно, скрізь, де це можливо. На зміну комах приходять ягоди та насіння. Але запаси їжі дуже швидко виснажуються, і вони часто не можуть прогодувати зимуючих птахів. Так взимку гине близько 80% синиць.
Допомогти птахам дуже просто, для цього потрібно їх підгодовувати, а в іншому вони самі здатні про себе подбати. Людське участь у долі птахів просто життєво необхідно для них.
Годівнички ми зробили минулого року, а цієї зими будемо лиш підгодовувати.
https://www.facebook.com/159061890786524/posts/5634914676534524/

ГРУДНЯ
Якщо згадати народні повір'я, то святий Миколая в ніч з 18 на 19 грудня в образі дідуся ходить з мішком подарунків, які залишає у дітей під подушкою. Але тільки у хороших дітей, щоб ті слухалися батьків і добре вчилися.
А крім цього, кажуть, що святому Миколаю обов'язково потрібно написати лист, щоб той нічого не переплутав з подарунком.
До речі, існує традиція, в якій кажуть, що лист можна просто залишити на підвіконні, щоб коли дитина спала, святий Миколай міг його просто забрати.
"Здрастуй, Святий Миколай! Протягом всього року я був слухняною дитиною, допомагав батькам по дому, складав свої іграшки, старанно вчився. Я чув про багато чудес, які ти здійснюєш і скільки добра робиш людям. Сподіваюся, не відмовиш в моє прохання виконати моє заповітне бажання. Я дуже хочу отримати на свято ............. "
Святий Миколай, виконай, будь ласка, мою мрію, а я буду намагатися не розчаровувати тебе і батьків весь наступний рік».

ГРУДНЯ
З кожним днем ми все ближче наближаємося до глобальної екологічної катастрофи. Відходи, що гниють на сміттєзвалищах, забруднюють довкілля та руйнують екосистеми. Друге місце серед домашніх відходів посідає папір — це газети, глянцеві журнали, шкільні зошити й альбоми, упаковка з тонкого картону тощо.
Напередодні на уроці англійської мови ми обговорювали тему сортування сміття. Хочеться показати дітям навіщо ми збираємо папір та як папір переробляється на заводах.
https://www.vtorma.ua/ua/z-makulaturi-vigotovlyayut-novi-tovari/
   

10 ГРУДНЯ

11 ГРУДНЯ
12 ГРУДНЯ
Є така приказка – «Кожен хоче прийти туди, де порядок і чистота». Тому ми з великою охотою виконали ще одне завдання дідуся Миколая. Результат нам дуже сподобався. Перетворимо його в традицію.👫🙌
13 ГРУДНЯ
Прокинулась і глянула в віконце,
А там на небі полудневе сонце!
Подвір‘я справді виглядало раєм -
так захотілось раптом з липи чаю!
Поласувати медом із ароматом
Солодких квітів і з відтінком м‘яти...
Хіба щось краще є у цьому світі,
Ніж пити чай із ароматом квітів?


14 ГРУДНЯ
Дуже важко знайти квартиру, в якій би на підвіконні не росли б кімнатні рослини. Багато століть назад наші предки здогадалися покласти насінину в ґрунт не в полі , а в горщик. Ця рослина їх радувала, зігрівала душі в довгі зимові холодні дні. Зараз вирощуються в будинках кімнатні рослини, які привезені з різних країн і континентів.
Зібрані речі ми передали через старшокласників у дитячу школу-інтернат для дітей з особливими освітніми потребами.
15 ГРУДНЯ
Якщо почитати в інтернеті англомовні сайти для любителів птахів Європи, а особливо Британії, 75% жителів якої регулярно підгодовують птахів, ви будете вражені, скільки видів постійно зустрічається на годівницях. Тут і 3 види дроздів, і 3-4 види синиць, повзики, різні дятли, костогризи, садові горлиці, снігурі та омелюхи, щиглики, чижи, вільшанки, зяблики, зеленяки, шпаки, вівсянки, горобці. Треба розуміти, що наші птахи набагато більш лякливі і не дуже звикли розраховувати на підтримку з боку людини. Не засмучуйтесь, якщо першого року на годівниці ви побачите тільки звичайні види — горобців, велику та блакитну синицю, дрозда-чикотня. Опитування людей у Сполучених Штатах із середнім стажем підгодовування птахів 18 років показало, що більшість просто почувається добре, коли спостерігає за птахами на годівничці, позбавляється стресу та тривоги. Окрім того, 60% цих героїв вважають, що підгодовування для них — це найкращий спосіб стати ближче до природи, а ще 20% — що це важливо для виховування дітей. Але які б причини не були, правильно та ретельно доглянута годівничка у суворі морози врятує не одне пташине життя. І це головне, чи не так?
16 ГРУДНЯ
Якщо ви любите дарувати подарунки, отже ви вмієте подбати про те, що потрібно іншим людям, про їхні бажання й настрій.
Хтось любить отримувати подарунки, а хтось відчуває більше задоволення, коли дарує їх сам. Проте вам ще не раз доведеться робити і те, й інше.
Дарувати подарунки – це мистецтво, як і будь-яке мистецтво, його можна опанувати. При цьому зовсім неважливо, чи даруєте ви дорогий подарунок, чи просто милу дрібничку.
Перед тим, як робити подарунок, подумайте, якими словами ви будете його супроводжувати. Постарайтеся підібрати небанальні фрази. Підкресліть своїми словами оригінальність подарунка, який ви обрали. У момент вручення віддавайте його прямо у руки.
Будьте делікатними. Приймаючи подарунок від близьких, друзів і колег, забудьте про зайву скромність і ніколи не говоріть – «Я цього не заслужив/ла», «Такий дорогий подарунок». Цими словами ви поставите дарувальника у незручне становище. Тільки коли подарунок порушує правила хорошого тону, ви можете ввічливо, але рішуче повернути його зі словами – «Я не можу його прийняти».
Не поспішайте відкривати подарунок. Якщо вам його вручили в оточенні гостей або колег, всупереч поширеній думці, не потрібно його відразу ж відкривати. Однак якщо ви наодинці з дарувальником, то обов’язково розгорніть обгортку і розгляньте сюрприз разом.
Подякуйте. Слова подяки і щаслива посмішка на обличчі – найкраща нагорода за подарунок. Саме у такий момент людина розуміє, що «влучила у ціль» і радіє разом з вами. Подякувати і посміхнутися варто навіть у тому випадку, якщо сюрприз вам не сподобався або подарували те, що у вас вже є.
Уміння дарувати подарунки – вміння любити людину. Подарунок – це вираження гарного ставлення до людини, а свято – символ щирих відносин між людьми. Даруйте лише позитивні емоції.
17 ГРУДНЯ
Незабаром у наші домівки завітає низка веселих свят. Звичайно, приємніше зустрічати їх у чистій оселі. Тому ми терпляче і старанно виконуємо ще одне завдання Миколая.
18 ГРУДНЯ
Дуже важко знайти квартиру, в якій би на підвіконні не росли б кімнатні рослини. Багато століть назад наші предки здогадалися покласти насінину в ґрунт не в полі , а в горщик. Ця рослина їх радувала, зігрівала душі в довгі зимові холодні дні. Зараз вирощуються в будинках кімнатні рослини, які привезені з різних країн і континентів.



                                    









19 ГРУДНЯ

ЗВОРОТНИЙ ЗВ'ЯЗОК
Ми захопливо виконували усі завдання Святого Миколая. І сьогодні вранці отримали гостинці від наших НОВИХ ДРУЗІВ з передмістя Києва, Вишневого, від учнів 2В класу Вишнівської школи №1
Усіх нас переповнюють бурхливі емоції. Сподіваємося на чудове продовження!
ДЕСЕРТ
Хай віра у Дива живе в цих серця все життя!
Зранку ми встигли попрацювати. Отже, можемо й розважитись - ПІЖАМНА ВЕЧІРКА з ФАНТАМИ саме те, чого нам хотілось. Емоції були фантастичними!

Коментарі

ЖУРНАЛ

КОСМІЧНИЙ ВОЯЖ

В ПЕРЕДЧУТТІ КАНІКУЛ

В ШКОЛІ СУМНО НЕ БУВАЄ

ПРО НАШ КЛАС

ЗНАЙОМТЕСЬ - СІЛЬ ТА ЦУКОР

ВЕСНЯНА МОЗАЇКА

ПЕРШІ МИТІ ВЕСНИ